ΡΕΣΕΨΙΟΝΙΣΤ

Αρχική / Portfolio / ΡΕΣΕΨΙΟΝΙΣΤ
ΡΕΣΕΨΙΟΝΙΣΤ

Η υποδοχή των πελατών στις τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αποτελεί μία από τις βασικότερες υπηρεσίες, συμβάλλοντας καθοριστικά στη διαμόρφωση μιας ελκυστικής εμπορικής εικόνας. Η σωστή υποδοχή είναι ένας από τους παράγοντες που προσδιορίζουν την προτίμηση των πελατών. Ο ρεσεψιονίστ, παρέχοντας γρήγορες και αξιόπιστες υπηρεσίες, συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας σταθερής πελατείας, τόσο σε μεγάλης όσο και σε μικρής κλίμακας ξενοδοχεία, ξενοδοχεία πολυτελείας, ή πανσιόν.

Ο ρεσεψιονίστ αποτελεί την πρώτη επαφή των πελατών με το ξενοδοχείο. Εκτός από το να υποδέχεται τους πελάτες με ευγένεια και χαμόγελο, είναι υπεύθυνος για την ικανοποίηση των αναγκών τους, από τη στιγμή της άφιξής τους μέχρι την αναχώρησή τους. Είναι ο εργαζόμενος που προσωποποιεί την σχέση πελάτη-τουρίστα και επιχείρησης. Είναι επίσης υπεύθυνος για τη σωστή κατανομή των πληροφοριών που αφορούν στον πελάτη και είναι απαραίτητες για την εξυπηρέτησή του από όλα τα τμήματα του ξενοδοχείου.

Ανάλογα με το μέγεθος της μονάδας στην οποία απασχολείται, τα καθήκοντά του είναι περιορισμένα ή διευρύνονται με διαφορετικές δραστηριότητες. Σε μικρά ξενοδοχεία ο ρεσεψιονίστ είναι υπεύθυνος για την καταγραφή των πελατών στο βιβλίο Ημερήσιας Κίνησης Πελατών, για την επιλογή δωματίου για τον πελάτη, για την παράδοση των κλειδιών, για την έκδοση απόδειξης ή τιμολογίου, για τις χρηματικές συναλλαγές, για τον χειρισμό του τηλεφωνικού κέντρου, για την επίβλεψη των οροφοκόμων. Σα μεγάλα ξενοδοχεία απασχολούν περισσότερους ρεσεψιονίστ με αποτέλεσμα καθένας από αυτούς, να είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για μια ή δύο δραστηριότητες. Πολλές φορές λειτουργεί και ως τουριστικός οδηγός για την ευρύτερη περιοχή, γεγονός που τον «υποχρεώνει» σε διαρκή ενημέρωση για τα πολιτιστικά δρώμενα, τα ήθη και έθιμα, τα ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά και άλλες διευκολύνσεις της περιοχής.

Σαν απόφοιτοι και κάτοχοι του διεθνώς αναγνωρισμένου διπλώματος μπορείτε να προχωρήσετε ακόμα πιο πάνω με την απόκτηση του διπλώματος στην ηγεσία και διοίκηση του πανεπιστημίου Χαρβαρτ

This entry was posted in . Bookmark the permalink.